Nov 20, 2005, 8:11 PM

Апокалипсис 

  Poetry
846 0 2
О, любов! Апокалипсис!
Рождение и гибелна тъма
Събрала и убила всичко;
родила пагубна беда!...

Любов! Неземно изкушение!
Донесено из бездните на Ада -
Превръщаш времето в безвремие
Безвластен всеки в мрежите ти пада!...

Любов! Убиваща, опепелена...
на прах ти стриваш хиляди сърца!...
Светица, Грешница - Мария Магдалена,
И Бог, и Дявол с две лица!

© Буба All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??