Apr 23, 2013, 11:42 AM

Април 

  Poetry » Civilian
673 0 3

 

+++                        „Наслаждаться жизнью” - Фейсбук

 

Април – това е, когато

въздухът звъни от вибрациите

и се разтварят листа в листа.

Зеленото ослепява, шофьорите

карат три пъти по-бавно,

спират на зебрата, дебнат ме –

(заприличват ми на ловци).

Жени стават Котаракът в чизми,

момче обръсва косата си

и забравя якето си при момиче,

ръцете му лъщят от ти-шърта

като порцеланови немски чинии.

Април, това е, когато

 гласът ти вече не съществува,

дори ликът ти, дори ти,

жълтото в очите – като гръбче на оса,

няма ги... Такива силни вълни!

Април – това е, когато

избирам – август или юли

да се завърна при морето,

за да намеря нещо от себе си;

Април, това е, когато

ми се обаждат приятели

от другата страна на океана

и късам разстоянията като хартия.

Канят ме на гости – колко искам

да ги видя в новата им родина -

да разбера защо там заспиват.

Април, това е, когато

получавам подаръци от всичко

около себе си – незабелязано

досега и толкова вълшебно днес...

Чувствам се като във влак –

върви ми, върви ми, вървим...

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??