Aug 23, 2019, 9:24 AM  

Азбучни мъдрости 

  Poetry » Аcrostis
998 3 9

Aз няма нещо ново да разкажа,  

Безименна преминах по света.  

Величието рожба на куража    

Говори ми когато ви чета.    

Дарявате ни с мъдрост и със знание -    

Енергията движеща душата.      

Животът на човека е послание      

Записано на книга от съдбата.        

Историята е предупреждение.          

Йордан е символът на чистотата,          

Която чрез Христовото кръщение            

Лекува ни от злото и лъжата.            

Минава времето, а ние гоним              

На суетата дребните желания,              

Останали без вяра сълзи роним,              

Потънали в моди и във мании.                

Рискуваме напразно свойто здраве -                

Тършуваме за опит из порока.                  

Успехът във живота е подправен -                  

Фaлшивa ни e глaвнaтa пocoкa.                    

Химерите владеят таз земя -            

Цените им - изкуствено надути.                      

Човеците към тях се все стремят,                      

Шептят молитви жалки недочути.                        

Ще стигне ли за всички този свят?                        

ъглите май отдавна са изкупени.                          

Юнаци летем пилцитe броят -                          

Яйцата пък за жалост все са счупени.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Уникално !
    Интересно замислено и перфектно изпълнено !
    Поздрави за прекрасната творба !
  • Оригинално, Таня! Поздравления за търсене на щастието в мъдростта. Глас и Успех!
  • Поздравления за оригиналната идея!
    Успех ти желая!
  • Браво! Глас и успех!
  • Благодаря на коментиралите , радвам се че стихът Ви е харесал
  • Успех и от мен!
  • Много интересна форма на стиха - като вътрешен диалог.
  • И аз като Мария
    Всеки сам обаче определя дали ще се съгласи или не с казаното от авторката.
    С удоволствие давам глас!
  • Аз просто онемях! Признавам си! Много майсторство се иска да подредиш в азбучник истините и философските възгледи на живота ни!
    С теб съм, Таня, и ти давам категоричната си подкрепа! ❤️
Random works
: ??:??