Парите, казват, били
всичко,
по тях посрещат и изпращат
ни дори,
а светът - въртележка,
движена от "мръсните" пари.
Забравихме родина и държава,
заличихме най-чистите мечти.
За близките ни време не остана,
а приятелите чакат ни
добри.
Но в тази "кукувица" прежда,
дано да има по-щастливи
дни.
Ех, тази наша глупава надежда,
която няма как да съхраним!
© Дора Ефтимова All rights reserved.