Днес пак е петък, всички вкъщи
за уикенд здраво се гласят,
- Бабке, хайде, не се мръщи,
децата днес при теб ще спят.
За два дни до балкана ще отидем,
на хладно малко да поспим,
но в неделя рано ще се върнем,
че на работа във понеделник ще вървим.
За бабите неделя няма,
дори без сън, ако се наложи,
професия нон-стоп голяма
или просто диагноза.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.
защото обичта им е голяма.