БАБИН ЗАВЕТ
Внучета аз си имам четири-
гълъбчета обични, желани.
Те ще радват края на дните ми -
Ангел, Павлинчо, Мирко и Ани.
Всичките ги обичам безмерно,
за тях живота си мога да дам.
Внуци мои, богатство безценно,
бабин завет искам да ви предам.
От двама братя вий сте дечица,
във живота задружни бъдете!
Три братчета и една сестрица,
обичта си докрай запазете!
От братската обич по-ценно няма -
от мен това добре запомнете.
Един за друг във грижа голяма
обичта си докрай запазете.
Да имам всички аз искам при мен,
във куп да ви се радвам и виждам
и на младостта ви аз всеки ден
с добро и със гордост да завиждам.
© Анка Келешева All rights reserved.