Sep 7, 2010, 10:01 PM

Балада за музиканта 

  Poetry » Civilian
759 0 8

Сънуваше блестящи сцени,

триумф пред публика, конкурси...

Днес свири в подлези студени

и си мечтае да закуси.

 

Така минава му животът,

но ето, че се случва чудо:

трохите се превръщат в ноти,

оркестърът засвирва лудо.

 

В стомаха свирят сто цигулки,

в главата му чинели бият,

пред погледа кръжат светулки

и кучета протяжно вият.

 

Отново свири той на сцена

симфония необичайна.

Не чу тревожната сирена

и констатацията крайна.

 

Трупът набързо бе отнесен,

за него никой не заплака,

но там - в оркестъра небесен -

мечтата му с любов го чака.

© Валерия Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??