Jul 15, 2009, 12:34 AM

Балада за стария самолет 

  Poetry
1386 0 3

Спри, братле, не подминавай!

Чуй ме как въздишам!

Тежка орис ме застигна.

На какво приличам?

Стар, олющен, непотребен -

без сърце в гърдите!

Бетонирахте краката,

вързахте мечтите!

Сам-самотен и забравен,

цвъкат ме врабците,

с некролог, до мен поставен,

и със сълзи в очите!

 

Чуй, поспри се!

И спомни си как цепехме простора!

Как ти светеха очите!

Как пееше мотора!

 

Спазвах курса, ешалона,

стрелях точно в боя, 

а на празник, на парада -

мястото във строя!

 

Славно време!

Тежко бреме делихме с теб по равно.

Аз напуснах вече строя,

ти след мен по-бавно.

 

Спри, братле, не подминавай!

Няма да изпуснеш влака.

Чест отдай и не забравяй,

че и теб това те чака!

 

 

май 1998г.

л-ще Щръклево

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Минчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всички ни чака "това", по-важното е, да извървим достойно пътя, за да оставим красиви спомени! Съпреживях тази история и усетих тъгата! Поздрав, Георги!
  • Животът върви....върви и всичко отминава,само споменът свеж...свеж остава...
  • Мдаа...
Random works
: ??:??