Излизам от дома си...
Виждам безброй
бездомни животни...
Гледам ги и се чудя:
- Как ли живеят те?
Някое детенце ще
им подхвъли късче хляб...
Но те пак остават без дом...
Гладни, премръзнали от студ...
И те имат душа...
Като нас, хората...
© Ди Михайлова All rights reserved.