Oct 28, 2012, 9:39 PM

Без начало и без край 

  Poetry » Love
621 0 3

Без начало и без край

 

Не дойде като млад халосия по джинси,

с вятър от бъдеще и грайферни кларкове.

Не остави на прага ми радост. Циментът е жаден,

а вратата е парка. Мълчат в съзаклятие.

 

Не познах песента. Тромпети не жалеха.

Само диви петли се деряха към пет.

И тревоги кълняха до мораво залеза –

душата в пирони. Студено е в мен.

 

С риза, тъкана от воля и празна до бяло,

не видях да искриш матадор във нощта.

Тоя празник е бил. Отшумял и забравен.

Силните бикове, вече крилати, кротуват в мита.

 

Аз бях при морето. Топло, смолисто и кедрово.

Помня дъх на скали, солени от време.

Лунно пътувахме с него и Сцила настигнахме.

Тя ми предрече пътя към тебе и прилива.

 

Сега е дъждът – напорист, неотменен.

Аз вече не плача. Не сънувам дори.

И в мрака не вярвам. Нося минало време.

То сутрин ме чака – отново в кръга да въртим...

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??