Sep 7, 2013, 12:06 AM

Без теб 

  Poetry » Love
717 0 8

Какво е без тебе света -

къща без стряха и огън,

как ще ми липсва смеха,

очите, без които не мога.


Какво е без тебе света -

морето без слънчеви чайки,

горите - със свити листа,

полята - с безцветни осанки.

 

Дни ще препускат безспир,

нощи ще капят в стъклата,

онемяла - небесната шир,

спътница вечна - мъглата.


Утрата ще будят се в плен,

самотни в безбрежна галера,

днес - ще оглежда се в мен,

утре - ще бъде ми вчера.


Какво е живота без теб

със сива и скучна фасада,

безвкусен насъщният хляб,

душата - угаснала  клада.



 



© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??