Jan 20, 2024, 9:23 AM

Без загадка 

  Poetry » Humour
117 0 0

Без загадка

Не ми повярва, ама, ей го, на!
От вчера почна той да големее.
Усетиха го в цялата страна.
С надеждата по-леко се живее.

Много бавно, ама ще расте.
Доказано е, че така ще бъде.
Невярващият нека прочете,
стиха до края и да не ме съди.

Търпение до краен резултат!
Човекът е устроен все да бърза.
Но от голям се става по-гърбат,
даже не помага с нищо мързелът.

Всеки иска той да порасте
и ето, че от вчера - факт безспорен.
Да, бавно, но конкретно и въобще.
Процесът му не е амбулаторен.

На лято ще достигне своят пик...
Нощта ще бъде от деня по-кратка.
От вчера почна звездния му миг.
Расте денят без никаква загадка.



© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??