Mar 21, 2005, 10:36 AM

Безбариерно и хаотично падат звездите 

  Poetry
891 0 4

Безбариерно и хаотично падат звездите,

мигновенно без звук се стопяват:

черни са вече крилете на ангелите...    

За шепа искрени сълзи с кръвта си плащат!

Летят тъжно над влажната земя,

напоена щедро от сълзи и кръв.

Никой над тях не се смили: Лъчи не пося!

Само хищните цветя обвиват се със стръв.

 

Дърветата умират в непрогледния мрак:

луда слепота обвила е всичките твари,

като пиявици изсмукват доброто в тях

и всява в ума им мисли коварни.

Светът е като черупка от орех,

надупчена от вечните червеи: Врагове!

Само Бодлите и Болката са посев -

навсякъде, заедно с кървави страхове.

© Марина Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за мненията Ви. Всичко има в този свят, аз описвам само част от него
  • Нека сеем само добро Маринка, убедена съм, че пиявиците няма да успеят да го изсмучат всичкото... Поздрав!
  • Имаш и далеч по-добри неща!
  • Аз обаче си мисля - има и плодородни почви дето посева на доброто и красивото расте, покълва и ражда слово. Нека в тези градини растем и ние - като пожелание!
Random works
: ??:??