Dec 8, 2009, 12:41 AM

Бездомница... 

  Poetry » Love
569 0 1

Разгневиш ли Вещица, отиваш в Ада...

Дори в Едем да си се скрил,

Тя ще се стаи в крило от Птица-Ангел

Ще те настигне

и чрез свойта жлъч омайна -

един оргазъм на Душата - срив,

ще те разкъса

и погиваш ти -

Лъч угаснал...

Някога топъл и жив,

сега вече само стон сив...

 

Сглупиш ли да обидиш Ти Вещицата дива,

погиваш Сам -

потъващ в Своя Ад!

 

И Тържествува Бясната Моргана

над клетото ти АЗ

на Мъж страхлив!

Мъж слаб!

 

Извива Тя не снага омайна,

а език зъл!

Проклинащ!

Език триостър и Горящ!

Дъхтящ!

Слихтящ!

 

Бяс!!!

 

Разгневиш ли Вещицата стара,

вдига се Прах...

 

И става цялата Вселена сива,

пометена в тази мъртва Мъгла

от Прах, завихрен от рокля красива,

тичаща из Пътеки без земя...

 

Разгневиш ли ти Богинята Моргана,

умира задължително поне един Мъж млад!

И става Той поредният агнец, 

положил глава на този жертвен олтар,

опръскан не с кръв,

а със следи от вакханалия

и Грях!

Един Содом!

Един Гомор

страшен!

Повличащ!

Завличащ!

 

Креслив/Крещящ!

 

И само тяло

каменно оставаш...

Безчувствено...

Без глас...

Не можещо да бяга...

Посечена през кръста плът,

забравила за Свян и Кръст!

Една плът, оплюла свойта Вяра

в своя Крал,

тътрузейки достойнството си сляпо

едва-едва по своя Път.

Един Път без земя под нозете свята -

изгубила се в Бурята от Прах,

Завихрен от една рокля бяла

и едни нозе,

риещи из земните недра

и търсещи

Оня Път,

по който Ти някога ще тичаш...

Един Път, проправен през Жива земя...

Земя, осеяна с цветя порасли на една уста

омайна/не спяла,

а пяла

за Любовта...

 

Не гневи ти клетата,

бездомната Моргана!

 

... защото

 

цялото Небе събира

и сама изгаря!

 

Изгаря огънят

десницата ù тежка!

Очите тъмни са!

В несвяст!

 

Умира днес 

 

една Царица нежна...

 

превърнала Мечтите си

 

във прах...

 

07. декември. 2009 г

Л- Е

 

 

 http://vbox7.com/play:248bc64d 

© Л-Е All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??