Безглаголна есен
Парк. Дървета. Листопад.
Нейде близо, птича песен.
Лек ветрец. Мъгла. И хлад.
Накратко- пак е есен.
Пейка. Тя. И той. И то.
До тях дърво. С корона ниска.
Циганка. Метла. Гребло.
Накратко казано- хигиенистка.
Младежи, пушещи трева.
Мърморещ старец. И уплашен.
Мъж със сплъстена коса.
С поглед из под вежди, страшен.
Слънце. Ярко. Без мъгла.
Усмивка детска. Лъчезарна.
Влюбени са. Той и тя.
В сърцата пролет. Обич вярна.
© Ник Желев All rights reserved.