Jan 16, 2020, 11:27 AM  

Безименно 

  Poetry » Other
420 8 17

Булеварден роман, стих, тъма.
Паяжина. Бесилка. Въже.
Котка, чай, тъжна, стара мома,
Ръжда. Спомен. И бивши мъже.

Стари снимки. Молци. Нафталин.
Болни мисли. Завеса и прах.
Дъх на старост. Изсъхнал пелин
и мухлясал по ъглите страх.

Ръкавици и шал. Няма сняг.
Топла стая, студени ръце
и забравено на нечии праг,
преди век уморено сърце.

Песен. Ангели. Църква. И звън.
Миг. Часовник отдавна приспан
Сватба в бяло. И сняг. Вечен сън.
Смърт. Забрава. Живот неживян.
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??