Jul 20, 2016, 9:39 PM

Безмълвно обещание 

  Poetry
713 0 7


Вятър разпилява шепата спомени.
Пясък морски полепва по дланите.
Вълни препускат, лудо подгонени
от зовa копнежен на чайките.

 

Двама стоим на брега умълчани,
думи стаили в прегръдката залезна.
Нямо повтаряме  словата неказани
и избелели от времето обещания.

 

А морето синее нехайно,
запечатало в миди хиляди мигове,
и рапани нашепват омайно
обетите наши, отдавна забравени.

 

Пръсти вплели, се взираме в здрача,
тихо преглъщайки сълзите издайни
и обичали... и обичащи пак се вричаме
да се върнем,
напук, 
тук!
... с теб, двамата...

© Светла Стоименова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??