БЕЗНАДЕЖНОСТ
Няма време.
Просто се съмва
и стъмва.
Няма дати, месеци
и години;
дните ни в нищо потъват…
Просто се съмва
и стъмва.
Няма “беше” и
няма “сега”.
Отминава поредното
стъмване.
Няма бъдеще
в тежкия мрак.
И часовникът спи
на разсъмване.
Няма в мислите
капка живот,
няма чувства…
Изстива огнището.
Пак напразно се взирам
за брод,
който няма да води
към нищото.
1998 г.
Добрич
© Румен Ченков All rights reserved.