Jun 29, 2008, 9:59 PM

Безпътица 

  Poetry » White poetry
1204 0 7

Един път без изход,
умълчано дихание,
плод на истинска красота,
павета на вярата,
потъпкани от хилядите безверници.

 

Една душа в тунела,
изправена пред разпятие,
кръст от бодливи лъжи,
пирони дълбоко в ръцете,
чиста кръв, проникнала в дървото.

 

Един блян на развенчани мисли,
котва на дъното на морето,
потънал удавник без сламка,
мъж на ръба на скалата,
черна роза в тъмния ъгъл на пътя.

 

Една жена без очи,
без чувства и молив,
счупен графит и празен скицник,
черно-бяла фотография на света
на малка Пепеляшка.

© Слънце All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??