Dec 30, 2012, 7:58 PM

Безразлична 

  Poetry » Other
571 2 4

БЕЗРАЗЛИЧНА

Аз няма да те съдя за това,
че всяка част от мене доразкъса.
И няма даже да те обвиня,
ако след раните си не възкръсна.

Аз няма да проклиням онзи ден,
във който в теб до глупост аз се влюбих
и няма и да чуеш ти от мен,
че времето си в слепота загубих.

Аз няма да превръщам във кошмар
дори и най-студените си нощи.
Дори и онзи - третият шамар,
дори и той не ме довърши още!

Аз няма да те съдя! Тя, Съдбата,
удари ти шамара си жесток -
венчан си доживот със Самотата,
наказан си достатъчно от Бог!

И днес, дори сърцето ми да вие,
след време пак ще може да обича!
По-силна съм! Опитай – нарани ме!
Не ще боли! Към теб съм безразлична!

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??