Четири порутени стени,
иззидани с камъни от старото гробище
или черна магия на някакъв скитащ вълшебик,
избягал далече, за да се скрие от себе си.
Стените са сиви и грозни,
назъбени зъзнат насреща ми
и чувам как
от недрата на душата ми
се отронва писък,
но Тишината ме хваща за гърлото
и аз мълча пред вратата на нищото.
Гледам как някакъв свят се пречупва,
как някакво време небрежно ме спира
и шепне,
че всичко е истина.
Аз и друг път съм умирала
и вече не вярвам на истини.
Дори и на тези във старото гробище
и на смъртта, която ме кани.
Не вярвам на Господи
моите умряха,
но ако някой ме чуе:
-Спаси ме!
Тишината ме дъвче за гърлото,
от ръката ми пада ключ
и аз се сещам,
че някога стените бяха други
и вместо гробища имаше къща,
а в къщата - с м я х
с м я х
Летя над отломки от стари съждения.
Кой ми е взел песента и е написал стих за мълчание?
Кой ми отне боговете и ме остави смутена
на прага на един разложен спомен?
Коя съм аз?
Защо съм?
Умирала съм твърде много пъти,
за да знам, че пак ще се върна.
© Мия All rights reserved.