Jul 16, 2007, 10:21 PM

Бих написал... 

  Poetry
743 0 11
 

        Бих написал толкова неща,

        които нося в мен и ме вълнуват,

        които упорито ръчкат мисълта

        и в нощите без сън изплуват.


        Бих написал хиляди неща,

        за онези, от които лазя ниско,

        които ме захвърлят в пепелта

        и само с поглед ме изтискват.


        Бих написал с трепетни слова

        за щастието, за минутите летежни,

        за мигове незабравими с любовта,

        мигове изпълващи, копнежни.


        Бих изписал хиляди листа

        и за минутите, които се изплъзват,

        проиграни в егоизъм, суета,

        за миражите, които ни залъгват.


        Бих изписал толкова слова,

        думи-сладост, думи с вкус на болка,

        но едва ли нещо ще се случи след това

        и ще получа за душата си упойка.


        Бих написал... ако можех,

        за теб, за мен, за хиляди неща,

        бих написал, ала днес съм адски невъзможен,

        днес съм празен, без слова.






© Деян Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??