Бил съм във възход
в даден период.
На дъното съм драпал,
в локвите съм цапал.
Бил съм в небесата
с ефектна заплата.
Стискал съм петака
в градската клоака.
Бил съм бог почти,
със сбъднати мечти.
Бил съм и бараба,
борещ се за хляба.
Всякакъв съм бил,
но и не дебил.
Квото да съм свършил,
не съм се прекършил.
Спор, майна, няма-
животът е драма.
Не викаш ли неволя,
ще си в главна роля!
© Георги Янков All rights reserved.