Изживявам свойте дни
сред мрака на звездни заблуди.
Едва ли някой ще промени
недоказано библейско чудо.
Защо да се променям аз?
Променя ли се с нещо небето?
Тайнство е космическата страст.
Явни са пътеките под нозете.
Когато заедно с теб вървим,
кой любовта ни ще отнеме?
Изгревът след взрив кърви...
До залез все още има време.
Но защо ли този тих пейзаж
наслоява спомени за двама?
Когато любовта е верен страж-
комично е да търсим драма.
© Стойчо Станев All rights reserved.
Приемете моите поздрави и пожелания за здраве и творчески успехи!