Apr 12, 2019, 5:05 PM  

Битово стихотворение 

  Poetry
1012 11 17

Във стаята седи женица.

Навън е пуст, нахален студ.

Женицата – досущ вълчица.

И луда както никой луд.

До печката – маша и стомна.

Във стаята е полумрак.

Навънка броди сив бездомник

и бавно влачи крак след крак.

Жената се подпира с лакти.

На печката – тиган с капак.

След миг отваря се вратата.

Женицата е майка пак.

До стомната – непълна бъчва.

Във стомната – горчив пелин.

Бездомникът сега отключва.

Бездомникът е вече син.

Синът, машата и пелинът:

какъв по-битов подвъпрос?

Във стаята – една картина –

новороденият Христос.  

© Елена Биларева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??