Не всякога след прошка се смирявaм,
и искам съгрешилият пред мен,
безсънно всяка нощ да съжалява
и болка да го мъчи всеки ден!
Дори и не помисляйте да съдите,
или да ме вините във безбожие!
Написаното някога ще бъде ли?
(За лошото, разбира се, че може.)
Не вярвам във програмата на Господ -
на всеки според дейните заслуги.
Убиващи душите, съдбоносно,
помилват ги със факта, че са луди.
Така, че предпочитам да си кажа,
а после кой, каквото ще да мисли.
На себе си единствено съм важен.
(Преведено за кратко - егоист.)
Понеже не прокопсах със емпатия
и рамото ми все сълзи попиваше,
останах със отворени обятия,
но който и да дойде, си отиваше.
Ала ти дори не се поколеба,
и внесе ред във мойто вдъхновение,
че дарбата сред хаос е в беда,
а на поетите не дават опрощение.
Научи ме да вярвам в любовта ти,
прокудила в душата ми съмнения,
че прошката не дава резултат,
а само се посипвах с обвинения...
Но ето, че съм вече бивш проклетник.
Защо ми е омраза и отричане,
на болката аз щом ѝ счупих клетката,
и мога от душа да те обичам!
©тихопат.
Данаил Антонов
27.09.2023
© Данаил Антонов All rights reserved.