May 2, 2017, 11:38 AM

Бог рисува красота 

  Poetry » Love
219 1 0

 БОГ РИСУВА КРАСОТА 

Калина Влади


С най-вълшебната палитра във ръце,
щом от душата на жена се вдъхновява,
Бог рисува красота върху женското лице,
но такава, каквато тя, душата, заслужава!

 

Явор Перфанов


И мъжът когото срещне
се окаже, че я уважава.
Няма да допусне тя да вехне.
Нито ще я унижава.
А ще бъде неговото цвете
и сърцето му ще я обожава.

 

Калина Влади


И негово творение е всеки цвят омаен,
блясъка в очите той взема от звездите,
усмивката е най-слънчевия лъч сияен,
а вълните морски са къдрици на косите!

 

Явор Перфанов


А мъжът, нали е потаен,
той не си споделя мечтите.
Но по рождение е краен
и е просто влюбен в косите.
Знае, че всеки миг е краден
и всичко казва в очите.

 

Калина Влади


И най-пленителните устни той рисува,
като черешов плод узрял и много сочен,
за всичко що душата женска му диктува,
БОГ намира най-истинският цвят и точен!

 

Явор Перфанов


Мъжът знае, че любов не се купува
и без обич светът не е цял.
Ако часовникът не е точен,
то все едно е спрял.
Една душа за него съществува
в този кръг порочен.

 

Калина Влади


И знае той, че да е женското лице красиво,
душата що във себе си носи тя... жената,
в нея добротата трябва да не е фалшива,
тогава Бог ще рисува върху него красотата!

 

Явор Перфанов


За да се чувства сърцето живо
топла трябва да е душата.
Наоколо всичко е примамливо
но трябва да се спрат краката.
Да тичат натам, където е фалшиво.
Да спрат, тук е топлината.

 

30.04.2017г. 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Поетичен дует на Калина Влади и Явор Перфанов.

2017г.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??