Oct 15, 2008, 2:59 PM

Богородично 

  Poetry » Love
671 0 18

Б О Г О Р О Д И Ч Н О

 

Мираж ли е, че дълго си ме чакала,

божествена, като сонетен стих,

а боговете вместо теб са плакали

и са удавили в сълзи копнежа тих?

 

Космичен лъч в нощта невероятна

събуди богородичното в мен.

А твоят глас е като ласка лятна,

избягала от есенния плен.

© Николай Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??