15.10.2008 г., 14:59 ч.

Богородично 

  Поезия » Любовна
672 0 18

Б О Г О Р О Д И Ч Н О

 

Мираж ли е, че дълго си ме чакала,

божествена, като сонетен стих,

а боговете вместо теб са плакали

и са удавили в сълзи копнежа тих?

 

Космичен лъч в нощта невероятна

събуди богородичното в мен.

А твоят глас е като ласка лятна,

избягала от есенния плен.

© Николай Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??