Mar 9, 2016, 3:44 PM  

Божият дъжд 

  Poetry » Other
349 0 10

Балсам за земята е божият дъжд

и нека попива живително в нея.

И тихо, и кротко над цъфнала ръж,

класа да измива с ръцете на фея.

 

Да гали стеблата на всяка трева

и листи да мие на всяка корона.

От радост в душата си да порева

и мил да си, Боже, отгоре на трона.

 

Навсякъде днеска земята полей

и Твоето име на глас да се шепне.

А после ти леко с ветреца повей

и всичко живо от радост да трепне.

 

И нека остане дълбока следа

във всякое кътче на тази планета.

И не само капки, а жива вода

от рог да се лее в душа на поета.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??