Jul 9, 2009, 2:56 PM

Бременност 

  Poetry
2534 0 28

 


Измолих те от Господ по погрешка.

Не мислех, че си истински до днес,

когато ми се случи да прогледна

веднага, щом заченах те във стих.

 

В утробата растеше, като бременност.

Тежеше от любов и красота.

Пулсираше в сърцето 9 месеца.

Кръщавах те с най-нежни имена.

 

И раждах те със изгрева на вярата,

а вечер нежно с устни те поих

и къпах те в сълзи, и сътворявах те

за себе си... и правех те щастлив.

 

Измолих те от Господ... Ако знаех,

че днес ще моля, за да ми простиш

зачеването, любовта и вярата...

не бих те раждала, дори в неписан стих!

 

 


 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??