Буквите са ни очите.
Те ни водят надалече.
Тайни ни разкриват скрити
и ни правят по-човечни.
Пишем всяко светло име
с буквите - сърца туптящи.
Пишем мама и радина.
И без букви сме незрящи.
Днес ще им се поклониме.
Със божури ще ги кичим.
Благодарни, че ги има,
букви наши - дар обичан.
© Нина Чилиянска All rights reserved.