Jul 22, 2008, 11:14 AM

Бяла лястовица 

  Poetry
548 1 0

Бяла лястовица

 

Малка лястовице бяла,

я кажи ми откъде си долетяла?

Дядо Боже ли при мен те прати,

малко щастие да ми изпрати?

Ти красива си, аз зная,

но когато те видях,

твойта прелест ме омая.

Открояваш се от всички птици,

накацали на градските ни жици.

Имаш бяла перушинка, бяла си, досущ като снежинка

и с радост хората даряваш,

вечни спомени в сърцата им оставяш.

Ти си ангелче небесно,

но не всеки има щастието да те срещне.

На добрите хора с радост ти момагаш

и от зла беда навеки ги избавяш.

За теб легенди се разказват

и чудни приказки приказват,

за малка лястовичка бяла,

която от злата участ на живота ни избавя.

 

© Гери Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??