Feb 21, 2013, 9:25 AM

България 

  Poetry » Other
361 0 0

    

 

        БЪЛГАРИЯ

 

Боже, народа ни благослови,

силен дух сега ни е нужен

с гордост да вдигнем глави.

Българийо, ти се събуди!

 

От своята зла изнемога,

от сълзи на майки самотни

и молитви смирени към Бога

за деца и невести сиротни.

 

Стига гурбети в чужбина,

за семейство и дом да милеем

прокудени от свойта Родина,

бащи, деца да се пилеем.

 

Могъщи  народе духовен,

флаг непленяван  развей,

заветът на Левски вековен

с Ботева доблест  излей.

 

За тебе, Родино любима,

от Ботев и Левски до днес

с достойнство хиляда години

ще се борим докрай и с чест.

 

© Гинка Любенова Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??