Jul 16, 2013, 10:04 PM

България - две и тринайста 

  Poetry » Civilian
479 1 0

 

БЪЛГАРИЯ — ДВЕ И ТРИНАЙСТА

 

 

Тъжно време, немерено, твърдо

блъска ни в Ноев ковчег по вълните

и насам, и нататък... Въпросът е:

за какво ни е Ной без потопа?

 

Може би потопът съществува,

някъде в душите си го носим.

Храним го, поливаме го, расне

и ще ни удави, ще потънем.

 

Може би и Ной е оправдание,

а в ковчега сме се сгушили на завет

и не чакаме ни гълъби, ни клонки,

ще изчезнем като вчерашни желания.

 

Липсва ни сила, надежда, посока,

да заченем дело значимо.

За да напишем утре история,

днес трябва нещо да направим.

 

 

© Марк Майер All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??