Aug 5, 2023, 8:49 PM

България е ялова хранилка 

  Poetry
130 1 2

БЪЛГАРИЯ Е ЯЛОВА ХРАНИЛКА

 

... дали защото лятото си тръгна, и – да се върне нявга, обеща? –

търкулна се над мен Луната кръгла с надежда да обиколи света,

и аз проводих своя чорлав залез на хълма с подивелите треви,

в небето се подписах с показалец и пожелах си – карай, да върви! –

доде си пеех песничката звездна в Галактиките без таван и под,

 

животът ми се свлече като в бездна, в която няма изход, нито вход,

невям живях в излъгани простори подир слепци, преяли яко с власт? –

и – кой каквото ще да ми говори, за нищо на света не вярвам аз.

За болката ми нийде няма билка. И мъката ми кой ще утеши?

България е ялова хранилка! – за нашите излъгани души.

 

4 август 2023 г.

гр. Варна, 21, 45 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??