Feb 24, 2010, 11:13 AM

Българка 

  Poetry » Civilian
684 0 4

Родила съм се преди векове,
смело съм яздила кон до мъжете,
била съм сестра на Пагане -
гадателка, укротителка на ветровете...

Любила съм силно и страстно
всички мъже героични, велики,
и съм бранила най-безстрашно
своите рожби, за куршуми открити...

Велика била съм  и горда -
развявала знаме в битки народни,
дарявала хляб и подслон благородно,
готова да води всякакви орди...

Била съм опора, скала
във време без вяра и надежда,
стъпила здраво на тази земя,
понесла тежка житейска одежда ...

Била съм. И пак съм. Ще бъда!
Със силата на майка и сестра,
с вечния огън на страстта -
опора, икона, вечна и свята - жена!

© Ани Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??