/Текст за песен/
Питам –
Докога, все така?
Днес е чуден летен ден,
но поредният проблем
ме убива.
Джобът мачка съвестта.
Непочтената игра не ми отива.
Знам, че няма честни правила
в хубавата ни държава.
Но не мога да се примиря
всеки божи ден да се боя
и послушно да си трая.
Просто съм човек, а не овца.
Отново питам –
Докога, все така?
Вечно искат ми рушвет,
та от кацата със мед
да си гребна.
Може и да им платя,
но по начин, който няма да харесат.
Ще извикам – Царят пак е гол!
Всяка подлост ще осмея.
В този свят, обсебен от порок
истината е добър урок.
Песента ми ще се пее.
Вече няма патки да пасем.
Днес, днес, още днес – смел бъди.
Днес, искат ли ти рушвет – откажи.
Днес, честен човек от днес бъди.
Царят пак е гол.
Вижте царя - пак е гол.
© Яким Дянков All rights reserved.