Aug 13, 2010, 3:35 AM

Черно! 

  Poetry » Other
542 0 0

 

,,Нашето тяло е създадено от пръст и пак ще се превърне в пръст''

(Пс. 8:4)

 

 

Черна е, черна земята!

Напоена със черни сълзи.

Черно е, черно в душата,

дето' само сърцето тупти.

 

Толкоз' много се грижим за тебе

не пресъхваш и ето те, на,

със цветята си само покълваш

и с изстрадала черна тъга.

 

И от всичките черни забрадки

черно слънце сега ни блести...

ала ти си оставаш загадка

и животът над тебе цъфти.

 

Как е цветно по тебе, красиво,

сякаш мир е погребан под теб.

Колко много сега не разбираш

всяко цвете е черен ковчег.

 

....................

Черна е, черна тази земя.

Черна, колкото сама си знае.

Колко ли още разбити сърца

в този час над тебе се каят!

 


© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??