Feb 3, 2009, 1:51 PM

Червените рози 

  Poetry » Other
452 0 1
Народната воля е волна!
Българска майка е болна,
като пресъхнали очи
на бедна съсухрена баба.

Народната воля е волна!
Цял живот да живееш до ствола,
без дървото да има своята пролет
с кафявите клони безлистни.

Народната воля е волна!
Как ли цари царят, без да има корона,
без народ, без пътища, без къщи,
да управлява сам безплодната пустош.

Народната воля е волна!
Огромен е пътят отдолу до трона,
с кръв в устата, с омекнали нозе,
истински хора, а не крале.

© Атанас Къшев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Каква е идеята на розите? Прочетох го и след края реших, че съм погледнала много повърхностно на него, но и след втория прочит още не мога да го разбера. И най - странното е, че с Идеми сме на едно мнение
Random works
: ??:??