Mar 28, 2005, 7:19 PM

Човече 

  Poetry
954 0 2
Човече, хей, спомни си,
небето беше синьо
преди да дойде той -
този облак от тъга,
който ти донесе тя.

Човече, припомни си,
колко хубав бе светът,
когато беше сам,
как ценеше ти високо
свойта свобода,
преди да дойде тя.

Човече, пак си сам,
както преди да дойде тя...

Човече, припомни си
за свойта свобода...

Човече, тя си тръгна
остана ти...!
В осъзнат момент прегърна
свойта самота,
не можа да я превърнеш
в чиста свобода.

Човече, знай небето
над тебе пак е синьо,
просто трябва да го видиш,
там над твоята тъга.

© Атанас Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??