Dec 17, 2018, 9:34 AM  

Човеколюбец е Бог! 

  Poetry » Other
339 0 1

Тази микро-Вселена която създадохме с чувства
наш храм е!
Но също тъй наш е затвор.

 

Животът е мъка и битка жестока, изкуство
И срам е
да слезе душа от небето, за да живее в обор.

 

Но мъдър е Бог, милосърден и всички обича!
Дал ни е избор:
в дворец да живеем или във коптор.

 

Човеколюбец голям Е!
На щастие всички обрича...
Направил е тъй, че цветята растат върху тор.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Влади!
    Думите ти са като прекрасни цветя разцъфнали в почвата на моето творение.
Random works
: ??:??