Последните лъчи на слънцето
се изляха в дюлята на двора.
Усещам тънкото ухание
на ябълки и вино,
на огън и билки,
и приближаваща зима.
Листата на вишната се изрониха -
разтопен кехлибар и бакър.
Бездомен и самотен вятър
цяла нощ разбърква с пръсти
къдравите коси на лозата.
Циганското лято...
Симфония от цветове
и чувства...
© Ваня All rights reserved.