Колко много са цветята
по поляни, в къщи и в гората.
Колко радост те ни носят
и на слънцето пламтят.
Бели, розови, червени,
като мънички деца засмени!
Всяко мига ти с оченце
и поклаща в такт телце!
Стройна клонка от върбица
слага се на входната вратица.
Божи символ днес това е -
изцеление вещае.
Цветница е! Божи празник!
Всеки вярващ романтик
цветенца за здраве подарява
и цветно име поздравява!
09.04.2023
© Кремена Арменчева All rights reserved.