Jul 30, 2013, 10:24 PM

Цветът на мечтите 

  Poetry » Phylosophy
541 0 3

Различни на цвят са мечтите на всеки –

копнежът за святост, гладът за любов.

Изпъстрени с трудност житейски пътеки

в променлив живот от щастлив до суров.

 

Доброто, изглежда, е в ярка окраска

и видимо ясна за всяко сърце.

Вълшебна на цвят е любовната ласка,

в позлата докосваща с нежни ръце.

 

До бледа прозрачност копнеем за милост.

Грехът ни покрива с катранен воал.

Лъжата разяжда живота до гнилост,

а всяка надежда е блеснал кристал.

 

В различни нюанси се багрят мечтите.

Човекът твори своя път и възход.

Със думи и с дело размесва боите.

В платното от време рисува... живот.

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??