Да обичаш
Не искам да раня сърцето,
ще продължа да те обичам,
ти живей както пожелаеш.
Няма да трупам яд и злоба,
няма да гадая защо сега
клетвата си едно сърце не удържа.
Обичам те и пак ще те обичам,
ако можеш обичай и ти.
Нежността остава в душата,
хубавите думи в умът човешки,
целувките устните изгарят,
една лъжа убива всичко.
Но красивото свети в простора,
обичта прощава и никога не мрази.
Защото да обичаш трябва доброта,
трябва чисто сърце, трябва вяра,
трябва нежна душа.
Да! Да обичаш трябва!
© Йонка Янкова All rights reserved.