Еньовче съм днеска. Откъсни ме.
Ще ти сбъдна много чудеса.
Ще ти дам любов със ново име -
светла като капчица роса:
да ме виждаш всеки път различна,
всички багри да откриеш в мен;
изгревите да са нежно вричане,
залезите да са огнен плен...
Тази нощ, от страсти полудяла,
да си тръгне с третите петли.
И, отпил магията ми бяла,
в мен единствен да се сбъднеш ти.
© Елица Ангелова All rights reserved.