Oct 22, 2011, 10:21 AM

Дали?! 

  Poetry » Love
415 0 0

Дали!?

 

Не знам ще свърши ли Неистината на света,

ако аз с гърдите си лъжата торпилирам?!

Ще цъфнат ли цветя в градините на Пролетта,

аз, ако зимата преди да дойде тука, спирам...

 

Ще станат ли по-сини Небесата на света,

по-хубави от туй, каквито искам  да ги имам,

в очите хорски благодарност аз дали ще прочета,

ако от никого и нищичко не взимам?!

 

Ще се издигна ли, не знам, в очите на света

и Паметник неръкотворен аз дали ще имам,

и хорска благодарност аз дали ще прочета,

ако сърцето си и свойта кръв проливам!?

 

Единствената птичка не донася Пролетта!

И песента на славея не ражда Светлина!

И мойта Истина не е Единствена в света...

И не е Истина за всички хора  на земята.

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??