Jan 16, 2021, 11:54 AM

Дали обичам 

  Poetry
224 1 7

Дали обичам, или самота е свила своето гнездо във мене,

дали допуснах някой без крила да полети, а аз останах земна?

 

Защо боли, не съм на съд, че някой с пръст да ме посочва,

дали обичам, или смърт за дните дата ми насрочва?

 

Дали живях, или насън събирах стръкчета копнежи,

а всяко утро отрезвена налагаше се да проглеждам.

 

Къде бе ти, за цял живот дори не мина като сянка,

ожънах цялото поле с мечти и вече късно е да раждам.

 

Дали обичам, само ти посочи пътя ни към Рая.

Не, плача, не – дъждът вали през покрива. И не мечтае.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??