Jan 25, 2016, 8:13 PM

Дали ще имаш тази чест 

  Poetry » Phylosophy
263 0 0

Дали ще имаш тази чест

да стигнеш почетни години,

или вселенски интерес

със този жест ще те размине?

 

Планетите така редят

ти бъдещето обозримо

и за късмет или беда –

отреждат всекиму дължимото.

 

Ако с постъпка нарушиш

хармонията им космична,

то значи – някому дължиш

и драскат в рабуша чертичка.

 

Ако направил си добро,

дългът ти с толкоз намаляват.

Играеш ли на туй хоро,

то стъпката не нарушавай!

 

Спокоен си и твоят сън

ще бъде тук като на бебе –

чак до камбанения звън

да бъдеш здрав, да си потребен.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??